Media-CSR.
Sprijinim proiecte de suflet. Împreună cu „Alături de voi”

22

feb.

Articole si comunicate de presa

Sprijinim proiecte de suflet. Împreună cu „Alături de voi” .


Responsabilitatea socială reprezintă pentru Serapis IFM un domeniu în care investim frecvent iar roadele nu întârzie niciodată să apară. Când știi că până și echipamentele și consumabilele pentru companie generează un plus de valoare pentru viața semenilor noștri defavorizați, satisfacția devine și mai mare.

Serapis IFM și Fundația ”Alături de voi” colaborează cu succes de câțiva ani și, prin achizițiile de echipamente de lucru și alte bunuri comercializate prin intermediul întreprinderilor sociale, am reușit, împreună, să schimbăm în bine viața a peste 150.000 de persoane din comunitățile sărace ale României.

Este vorba de tineri defavorizați, care odată intrați în Clubul Tinerilor din familia ADV (Alături de voi), își dezvoltă abilitățile profesionale, intelectuale și emoționale prin atelierele UtilDeco. Ulterior, alături de un pachet integrat de servicii sociale, prin intermediul agenției JobDirect, își găsesc un loc de muncă în întreprinderile sociale și nu numai și, în felul acesta, sunt integrați în comunitate, demonstrând că nu există diferențe între oameni ci doar diferențe de percepție.

Suntem mândri că echipamentele și consumabilele de lucru pe care le folosim sunt confecționate la cele mai înalte standarde de către tineri cu dizabilități, proveniți din centre de plasament sau afectați de alte probleme sociale. Prin asta dovedim că responsabilitatea socială creează unitate iar unitatea generează schimbări în bine.

 

Despre Fundația Alături de Voi

Fundația „Alături de Voi” România (ADV) este o organizație neguvernamentală de tip întreprindere socială de inserție, înființată în februarie 2002 de către Holt International Children’s Service USA, a cărei misiune este incluziunea persoanelor seropozitive HIV și din alte grupuri vulnerabile.

ADV România este prima organizație din țară care a înființat în anul 2008, Întreprinderea Socială de Inserție UtilDeco, în care în timp, a creat peste 100 de locuri de muncă, din care minim 40% pentru persoane cu dizabilităţi.

ADV România a derulat timp de 15 ani, peste 75 de proiecte/programe, cu finanțarea unor organisme internaționale, autorități locale și din fonduri proprii. Programele fundației derulate la nivel local, regional și național, cât și la nivel transfrontalier/transnațional, sunt în domeniul serviciilor sociale și al economiei sociale, fiind dezvoltate în timp, servicii inovative orientate spre incluziunea și ocuparea grupurilor vulnerabile, în special tineri.

Publicat în categoria: Articole si comunicate de presa